16 november 2009

Goldache - aranyék

A szóvicc (ék=fájdalom) betudható a hétvégi fáradtságnak:)
Szóval, tényleg fáj mindenkinek, aki kimarad(t) az emelkedésből - bár nem tudom, hogy egy-két kóbormacskát és még felfedezetlen afrikai törzset kivéve, ki ne vette volna a nemesfémet - aminek koránt sem biztos, hogy vége van.
Az általam két héttel ezelőtt vízionált ék alakzat egyelőre még él, bár ma az árfolyam kiugrott belőle, így az 1150-es lokális tetőből lehet, hogy 1200 lesz. Minden esetre az MACD-n még nem látszik a fáradtság jele ... az is igaz, hogy mindig egy diszkrét spéttel adja a fordulós jeleket.
A második ábrán - az egyszer már bemutatott (lásd. Top Secret)- inflációval kiigazított aranyár látható. Az óltájmháj csúcs még messze, de ez az emelkedés már így is dobogós:)
Végül, de nem utolsó sorban; az aranykészletek ápdétid verziója áll. A legutóbbi bejegyzés óta nagy változás nem történt, viszont az látható, hogy azok a jegybankok akik nagy alulsúlyban tartották az aranyat saját deviza+egyéb tartalékaikon belül, ők vettek némi sárga fémet az elmúlt időszakban. Egyre jobban bejönni látszik a fogoly dilemma:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

annyi megjegyzendo sztem az arannyal kapcsolatban, hogy sokan, nagyon fujjak... ettol meg mehet persze...
es hat gyakorlatilag az 1000-1200-as szakaszra verik a tamtamot, ami ugye 20%. nem rossz, de egy edzettebb trader otp-n megcsinalja 2nap alatt (fol 10%, masnap le 10%) vagy econettel is mostanaban...
:)

efiksz írta...

ez nem is vitás, csak egy arany pozi mögé igen komoly tökeáttételt tudsz felvenni, otp és econet mögött egy azért korlátozott(abb). Ellenben tényleg rendesen mozognak ezek a magyar ...rok :)