16 november 2009

Egyelőre változatlan

Gyakrolatilag semmi komoly dolog nem történik a világban, eltekintve attól a ténytől, hogy viszonylag magas pattanást hajtottak végre a piacok, egyeseket új lokális csúcsra, másokat annak közelébe helyezve.

A DAX az utóbbiak közé tartozik, közd a jelenlegi szintekkel, 5755-5760 felett, ha csak nagyon rossz adatok nem jönnek, megcélozza a korábbi csúcsát, követve az amerikai piacokat, akik a dollárnak is köszönhetően, töretlen emelkedéseket mutattak az elmúlt hónapokban-hetekben-napoban-órákban. Jut eszembe, már a GM is fizeti vissza a hiteleket (arcul csapván szegény németeket, akik már azt hitték rend lehet az Opelnél ... ), de a lényeg, hogy jól megy a világon mindenkinek (aki nem solar, őő short) :)

Dollárban, kedvenc carry trade devizánkban, nincsen nagy változás, továbbra is tart az emelkedő trend, folyamatosan változtatván a hangulatot benne. Egyik nap el sem tudják képzelni, hogy a dollár ne omoljon össze hamarosan (gyorsan esik az olaj és az arany is), majd másnap már az ellenkezőjét hallani (emelkedik az olaj és az arany). A lényeg, hogy 1.4810 felett nincsen gond, alatta az emelkedő trend, míg a jelenelgi 1.5020-as sáv teteje, majd a korábbi lokális, 1.5060-as csúcsok jönnek a következő komolya ellenállásig, amely 1.53 alatt található.


Heti charton látható igazán, milyen ellenállás is vár a (még) tovább gyengülő dollárra.



Ha ez egyszer véget ér, márpedig véget fog, félő, kicsi lesz a hely a részvénypiaci eladásoknak. Heves mozgások várhatóak, egyre többen várnak esést, de az csak nem jön, így a csapkodás már be is van kódolva a részvénypiacokra, kérdés csak az, ki hogy bírja a gyűrúdést, és meddig kell várni a megtisztulás első lépéseire.


Nincsenek megjegyzések: