15 szeptember 2010

200

Éééés ma hajnalban megtörtént az, amiről már annyiszor beszéltek Japánban, és a világ számos országaiban is, miszerint interveniáltak Nipponék'. A címben szereplő 200 pedig a pipek száma, amelyet ugrott a pár, így máris 85-nél találta magát, onnan pedig most pár pip korrekció után várja a folytatást. Szintén nagy ugrás volt euróval szemben is, ahol jelenleg 110-es szinteket nyaldossa, így talán amit ebből le lehet szűrni egy nappal a demokrata választások után, hogy van esély arra, hogy ne csak verbálisan, hanem a gyakorlatban is lássunk könnyítést az ottani nemzeti cégeknek.

Ez nyilván jót tett a japán piacnak is, amely ezáltal közel 2,3%-os pluszba hajtotta magát, de a többi ázsiai piacra a jó hangulat már nem terjedt tovább, hiszen mind a népi Kína, mind pedig India csak kis mínuszra ill. pluszra volt képes. Tény, egy más bázisról indultak ebben a versenyszámban, hsizen India már éves új csúcson van ... Ugye mekkora különbség ?

No, hát így indítjuk a mai napot, érdemes figyelni a devizákra, az aranyra és a részvénypiacokra is, tehát mindenre, amiben mozgás várható :).

Nincsenek megjegyzések: