08 augusztus 2010

Továbbra is gyengül a dollár

Sajnos a chartból nem annyira kivehetőek a szintek, de attól még léteznek. A helyzet jelenleg úgy néz ki, hogy pénteken is lokális csúcsot ünnepeltek amerikában, de ez már nem teljesen olyan, mint volt az elmúlt időkben. 

 

A változás szele a FED által generált, hiszen újra előjöttek a régi dallamok, mikor már azon elmélkedtünk volna, hogy mikor is jön el a short ideje. Történt ugyanis a múlt héten, hogy kijelentette helikopter Bernanke: lehet itt bármi, ha rosszabb makro adatok jönnek, akkor majd mi teletömjük friss ropogós dolcsival mindenki zsebét, egyszer csak költekezni fogtok, a fenébe a megtakarításokkal ... Ergo vegyé' mán' még egy TV-t, autót vagy bármit, még ha tökre felesleges is, csak induljon be ez a gazdaság (legalábbis a múlt és jelen buta mutatói szerint, amelyek azt hiszik, hogy az emberek mondjuk 30 év múlva minden héten új tv-t vesznek, különben elkerülhetettlen a recesszió). Ismerős dallamok, ugye? Semmit nem tanultak kint a válság előtti időkből, egy ideig megijedtek, behúzták fejüket, f@rkukat, most pedig kezdik előlről. Na persze értem én, lehet jobb is így, mert ha nem lesz gazdasági növekedés, nem kezdünk el költekezni, akkor egy lehetőség marad, a hadiparnak kell nagyobb pénz költenie, ergo bombázzunk le mindent, majd húzzuk újra a lebombázott épületeket, így lesz újra munkahely ... nem akarunk mi új világháborút, ezért be is fejezem :).

Térjünk hát vissza a grafikonunkhoz. A lényeg, hogy rossz gazdasági adatra a szokványos erősödés helyett gyengülés következett be (pénzpumpa (nem hagytam ki betűket ;))), így a trend még él. Felfelé számos ellenállási szint van, egészen 1.35-ig, mert az már rázós lesz. Addig is marad a trendegetés, míg meg nem törjük a trendet.

Nincsenek megjegyzések: