10 augusztus 2010

Fontos nap ez a mai

Ma este a FED kitalálja, hogy hogyan lehet tovább manipulálni a piacokat és az agyakat, már amelyeket lehet, mert ahogy látom egyre kevesebben vannak azok, akik a paradicsomban hisznek, és egyre többen azok, akik új bolygót keresnek maguknak. Nem kívánok most belemenni a makro elemezésbe, hiszen az nem feltétlen az én pályám, inkább gondoltam felteszek néhány chartot, majd azok beszélnek helyettem.

Vessünk egy pillantást rögtön a két 10 éves hozamra. Először amerika jön, rögtön követi őket a német.



Ezeke egyelőre nem azt mutatják, mintha itt a hihetetlen emelkedésre kellene felkészülnünk, de nézzük mit mutatnak nekünk a piacok.

Az sp500 ahogy láthatjuk egyrészt lokális csúcsa közelében van, másrészt a rövid emelkedő trendjét is törögetni látszik, legalábbis a reggeliek szerint. Fogadni egyikre sem érdemes még, hiszen ma este biztosan megmozgatják majd a piacokat, aztán holnap talán irány is lesz, de a kritikus szintek jól látszanak. Azt gondolom mindenki a saját szemüvege szerint vegyen fel pozíciót, mi is ezt tesszük majd, megjegyzem, mi rövid gatyában üldögélünk, de gyorsan át tudunk öltözni, ha arról van szó :).

Végül az EURUSD páros, ahol szintén szép szinteket látunk ill. láthatunk, így szinte minden olyan szinten van, hogy egy esetleges piact mozgató hír szépen tud lendítani rajta.


Közelebbről nézve egy kicsit jobban látszanak a szintek.


Fejeket fel, kezeket izzítsuk, mert remélhetőleg ma és holnap már lesz egy erősebb momentum, amire fel tudunk kapaszkodni alacsony(abb) kockázat mellett.

Nincsenek megjegyzések: