23 augusztus 2010

Pár szóban a piacokról

Lényegében semmi nem történik ma, így azokban az instrumentumokban, amelyekben érdekletek vagyunk ill. voltunk, nem teszünk semmi új dolgot.

A német piacon egy kis pattanás érezhető, de forgalom nincsen mögötte. Ha minden optimális, akkor 6060 körül lehet a végállomás, támasz pedig 6000-en (habér ez csak a kerek szám miatt sem ideális), de inkább az 5950-nél húzodó 200 napos lehet az a szint, ahol újra jöhet a komolyabb forgalom. Nem érzem egyébként szerencsésnek azt, hogy ilyen sűrűn kerül tesztelésre a 200 napos mozgó, így aki longban van, annak érdemes kiemelten figyelnie a következő hetek mozgását.

A dollár a múlt héten újra erősödésnek indult, de lényegében ez tapasztalható az összes menekülő deviza esetén is (chf, yen, usd), ami számunkra pozíció miatt érdekes, azaz az eurusd páros, ahol a letörés óta tartjuk a pozíció 2/3-át, 1/3 zárásra került 1.2694-en, mivel egy kis megállásra azért felkészültünk. Célárunk 1.25, de majd elemezzük a helyzetet, mielőtt meghoznánk a végső nagy döntést.

Érdmes még a dollár yen kapcsolatát követni, itt a 85-ös szint az, amelyen jelenelg nagy csata zajlik, a rövid eső trend is beérte az árfolyamot, így itt is várunk egy nagyobb elmozdulást hamarosan. Meglátjuk, csak jöjjön meg a momentum, és alakuljon ki egy szuper kis trend.

Nincsenek megjegyzések: