11 július 2010

Dax

Nézegettem a grafikonokat és újból egy szép formáció van kialakulóban. Majdnem készen van de körülbelül egy hét kellene még ahhoz, hogy tökéletes legyen időben és terjedelemben is.

Egy szép nagy fej-váll alakul közelebbről, illetve távolabbról nézve is.

Dax 4 órás

Tapad az emelkedő csatorna tetejéhez lassan elég komolyan túl lesz véve. Dow Jones már rendesen túlvett és ott azért még nem ennyire pozitív a kép, mert napos szinten bizony még benne van egy komoly eső trendben. Nem sok hely van felfelé benne. Viszont ha kimegy az eső trendjéből, akkor a daxban is szép magasságoket érhetünk el.

Mozgástere viszont felfelé elég komolyan behatárolt, ha nem tudja megtörni felfelé a hosszabb eső trendjét. Ezt figyelembe véve a daxban kialakulhat a jobb oldali váll körülbelül 6115-6155 között ez teljesen egybevágna a bal váll értékeivel is.

Támaszok ellenállások jól kiolvashatóak. Múlt héten inkább a longot erőltettük, hétvégére nulla pozíciónk van index szinten.


Dax napos

Ebben a bontásban is szépen kialakult a fej-váll formáció ha lefordul jövő héten az index és kialakítja a jobb váll tetejét, akkor nagyon szép szabályos formációval lesz dolgunk. Ha az validálódik, akkor komoly mozgás és momentum akkor lesz, ha letörik majd a nyakvonal amely 5800 környékén található.

Ha megerősítést nyer a formáció, akkor 550 pont mozgás várható lefelé abban az esetben ha letörjük majd az 5800-at. Ehhez viszont feltétlenül szükséges, hogy az árfolyam ne haladja meg jelentősen és tartósan a6115-6155 sávot, majd innen leforduljon. Ha így lesz, akkor a nyakvonal első tesztje időben körülbelül majd jövő hét 2. felére várható, ha nem történik valami különlegesség. Mert hát a tőzsdén sosem lehet tudni.

Longot már nem nagyon erőltetjük mi, shortal még kivárunk, de 6155 környékén ha gyengeség első halvány jelei megmutatkoznak, akkor egy próbát mindenképpen megér majd szűk stoppal.

Mi mindenképpen a formáció meerősítését várjuk. Ilyen szituációkban nem szabad kapkodni, mert egy jó elképzelést tönkretehet egy rossz időben rossz helyen történő belépés! Mert egy pozíció sikeressége avagy kudarca már a belépésnél megtörténik!!!




Sok sikert, jó szelet! Stoppokat be , kivárás és jó időben jó helyen nem tétovázni, hanem belépni. A többit meg majd hozza a tőzsde meg az élet!

Nincsenek megjegyzések: