05 november 2009

FED után

Mozgalmas estét élhetett át, aki követte a tegnapi döntés utáni piaci mozgásokat, hiszen míg a dollár gyengülni, a piacok először erősödni, majd esnni kezdtek, ami bennem előidézett egy szép nagy kérdőjelet.

De ne haladjunk ennyire gyorsan előre, hiszen már a tegnapi nap reggelén is arra ébredtünk, hogy eszeveszett sebességben kezdték adni a dollárt az euróval szemben, ennek hatására szinte korrekció nélkül emelkedett az első ellenállás szintjéig, de itt sem sokáig pihent. Végül a döntés előtti percekben már egészen 1.485-ig jött fel az árfolyam, ahol a korábbi csúcs volt. Most ezen szint alatt vagyunk, közben az 1.49-es szintnél komolyan féltettem a szemgolyóm épséget, annyira tágra nyílt a bőr körülötte, és most újra várjuk, merre tovább. Jelen pillanatban az 1.486 ás 1.481 között mozog. Egy biztos, pár napja komolyan mozgott már a léc technikailag, a fundamentumokról most nem írnék, az kedves Teufel privilégiuma ;).

Piac szinten nem árulok el nagy titkot azzal, hogy csúnya lett a vége, egyelőre komoly vételi erő nem mutatkozik a piacon, sőt, estére újra az eladók kerültek fölénybe, így megadva a mai alaphangulatot. Tippelni nem szeretnék, DAX-ban felfelé 5480 felett alakulhat valami, lefelé 5320 alatt már csúnya. Egyébként pedig bármi lehet, hiszen pörög a kerék, repkednek a tétek …

Nincsenek megjegyzések: