27 szeptember 2010

Mindenki az arannyal van?

Úgy néz ki, hogy most minden a sárga nemesfém malmára hajtja a vizet.

Szar Nem túl biztató PMI adat Európából, ami előrevetíti a német és a francia gazdaság hosszú távú gyengeségét. Bár a spanyol miniszterelnök, Zapatero jó ütemérzékéről adott tanúbizonyságot, amikor egy WSJ-nak adott interjúban erősen védte nemcsak a spanyol, hanem en bloc az európai mundért is.

A változatosság kedvéért lassulásról szóló hírek - nevesítve a Chicago és a Dallas FED gyengébb aktivitási indexe - tartják mostanában lázban az észak-amerikai kontinens lakóit is ... ez sem a dollárnak kedvez:)
Végül, de nem utolsó sorban a szektorban tevékenykedő cégek is kellemes hírekkel rukkolnak elő mostanában, itt van mindjárt a Timmins Corp. féle felvásárlási sztori, vagy a mostanában a mester (arany) fölé növő szektor ETF-ek, mind-mind az arany alá adják a lovat, tovább erősítve az amúgy sem szerény bull trendet.

A leg"arany"osabbat mégis a brazil pénzügyminiszter mondta; Mr. Mantega szerint jelenleg a világ egy devizaháború kellős közepén van, ahol mindenki, mindenki ellen küzd. A brazilok teljesen jogosan lázadnak, hiszen a reál a 2,40-es szintről erősödött a mostani 1,70-ig ezzel is gyengítve a nyersanyagexport versenyképességét. Amint azt az illetékes is megfogalmazta, aki nincs a dollárhoz kötve, de ki van szolgáltatva a változásának - tehát mindenki - az interveniál ... ergo hamarosan ők is fognak:)

Nincsenek megjegyzések: