07 szeptember 2010

Itt van az ősz ...

... Itt van újra. Ezzel a klasszikussal indítanám a hetet, és ezt várjuk az amerikai piacok várható felélesztésével kapcsolatosan is a hibernációból. Így is indultam neki a napnak, aztán mikor látom a deviza árfolyamokat, egy csöppet meglepődtem, hiszen nemhogy az emelkedés irányába léptek volna ki az árfolyamok, hanem éppen ellenkezőleg, egy relatíve nagyobb gyengülés zajlott le a főbb devizákban éjszaka, hajnalban.

Amit mi egy kicsit jobban követtünk az elmúlt héten az az EURUSD, amelynél viszonylag jól látható a sáv teteje. Itt a már klasszikus kérdés merülhet fel, vagy eladni, és stop a sáv tetje fölé, vagy megvárni a kitörést, és mindent bele. Mi semmit sem tettünk, legalábbis egyelőre, hiszen a pénteki lezárás óta nem éreztünk semmilyen késztetést a kereskedéshez. Ami talán izgalmasabb szint, az az 1.2775 körül található, ennek nem szabadna szignifikánsan elesnie, ha mégis, akkor mehet tovább délre az árfolyam.



A németeknél is hasonló a helyzet, lezajlott gyorsan a korrekció, így egy kritikusabb szintről fordultak vissza.


A sáv az csak azért van ott, mert egy kicsit kreatívabb napom van, annak nagy jelentősége jelenleg nincsen.
Délután nyitnak az amcsik, kíváncsan várom, hogy milyen elképzeléseik vannak a következő hetekről, hónapokról. Egy azonban tény, hogy kell ez a korrekció ahhoz, hogy bármelyik irányban biztosabb legyen a folytatás ...

Megjegyzésem: érdemes figyelni az aranyra is, itt a korábbi csúcs kerülhet tesztelésre, kár, hogy annyira messziről jön.

Nincsenek megjegyzések: