16 április 2010

És még mindig: tovább fel

Pár napja a filmekkel jöttem (még ha csak átvitt értelemben is), akkor gondoltam folytatom a sort egy számomra kedves, angol címén Up -ként elkeresztelt mesefilmmel. Az elmúlt időkre tökéletesen ráillik ez a két betű, ám hogy mégjobban rávilágítsak miről is írok, jöjjön egy chart az eszenpíről/től vagy bármi.


A grafikinon az elmúlt negyvenkilenc azaz 49 (negyvenkilenc = 49) nap kereskedése látható órás bontásban. Korrekció ? Az nincsen. Sokat gondolkodtunk azon is, hogy vajon ennyire jók lennének a fundamentumok, mert azt egyrészről mindenki látja, gondolja, hogy az első kiemelt ok az emelkedésben a rengeteg pénz, amit sikeresen belepumpáltak a rendszerbe, ám senki nem hisz az emelkedésben, csak sodródik az árral, ami kétségtelen, sok hasznot hozott az elmúlt hetekben. Ám legyen bármilyen erős trend, korrekció akkor is bekövetkezik, ez olyan, mint az a tény, hogy vasárnap után újra hétfő következik a sorban ( mondjuk legalább azt tudjuk mikor "gyün" ;)). A lényeg, itt az ideje a korrekciónak.

A másik grafkon újra az euró erőlködését mutatja a dollárral szemben. A hírek szerint rekrod short van még mindig benne, attól függetlenül, hogy a görögöket mentegetik, több kevesebb sikerrel.


Azonban ha jól átgondoljuk, nehéz lenne elképzelni most azt, hogy a görög példából kiindulva az eurónak túl sok esélye lenne tovább erősödni, hiszen a görög példa jól mutatja mennyire mesterkélt az egész euró zóna, mennyire nincsen összetartás a nemzetek közt (nem kell messzire menni, csak megnézni a környező országok vs. Hungary csatát). A chart még sokat nem árul el nekünk, röviden 1.3520 alatt van egy kis lehetőség.

Nincsenek megjegyzések: