15 december 2009

Rekord mélységben vannak a részvény visszavásárlások

Tudom-tudom, olyan ez, mint a tyúk és a tojás esete; hogy azért lesz-e emelkedés, mert elkezdődnek a vállalati részvény visszavásárlások - hiszen az insider-ek jobban "érzik" a piaci aljakat -, vagy azért vannak buyback-ek, mert elkezdődik az emelkedés ... ez nagy kérdés.
Erre az analógiára játszva, akkor most alacsony a valószínűsége egy részvénypiaci rallynak - noha tegnap az eszenpí kitört -, mivel a harmadik negyedévben 61,2%-kal estek a visszavásárlások az előző év azonos időszakához képest (és 79%-kal 2007-hez képest).
Minden esetre érdekes, hogy mindenki über bullish a részvény meg nem kő' nekik:)


Más; a tegnapi elnöki vizitet passzolta a Goldman, a Morgan Stanley és a Citi nagyvezére. Az indokok elég nevetségesek voltak, lekéstük a menetrend szerinti repcsit!!! Na, nem mintha nem hinném el, csak amikor a gyerek a hétvégén a jurodiznibe akar menni, mer' az amerikait már unja, akkor rögtön ott van a prájvit dzset:)
A lényeg, most, hogy az Obama álltal csak Fat Cat-nek nevezett nagy amerikai bankok lerázták magukról az állami béklyót - TARP vissza van fizetve bődületes részvényhigítások árán - és ezért már lehet bónuszt fizetni, most már szarnak az amerikaiak fejére nem jelennek meg az elnöki mítingen.

Nincsenek megjegyzések: