04 december 2009

Jól jövedelmező unalom

A nemrég beírtak jól jövedelmeztek, a dollár erősödött ez EUR-hoz képest, a Yen a dollárhoz képest, így dupla öröm. Fele zárva, a többivel pedig megnézzük mi lesz délutánra.

Mellesleg a piacok szépen megugrottak a vártnál jobb munkaerő piaci számokra, most már "csak" 10% a munkanélküliségi ráta amerikában, jöhet a kamatemelés ? DAX-ban egy kicsi shortot nyitottunk 5835-ön, egyrészt sávtető, másrészt viszketett a tenyerem, de azt érdemes hangsúlyozni, hogy ezzel nem zártuk ki az új csúcsra való kifutást, hiszen akkor majd reagálunk rá, egyelőre csak nem hiszünk benne.

2 megjegyzés:

Határpont írta...

mindenki a piac tetejét keresi mi meg a "hülyék" ülünk a longba

efiksz írta...

ebben igazad van, a "hülyék" keresték a pénzt az elmúlt közel 9 hónapban. Ez a múlt. A jelenben még emelkedő trendek vannak a részvénypiacokon, így aki közép távon gondolkodott, jó beszállási ponttal rendelkező portóliót sikerült összeraknia, annak még mindig van ideje, nincsen baj, gondolom stop(p)ok bent, és készülnek a karácsonyra. Én itt csak arra utaltam, h devizában már nincsen long trend, illetve ebben a párban nincsen (EURUSD), persze lehet benne trükk, visszahúzás, stb. de korrekcióra érdemes felkészülni.
Piacokban pedig csak minimális shortunk van, majd akkor nyitunk még, ha a trend megtörése szignifikáns, ám addig is lesz egy kis luftunk, amiért akkor majd nem kell idegeskednünk. Hát lényegében ennyi :)