29 szeptember 2009

3 nap esés = 1 nap emelkedés

Mint a címben azt összefoglaltam röviden, manapság így zajlik a részvénypiacon az élet. Lássuk most hogyan ment mindez végbe.

Tegnapi nap kezdetén, a német választásoknak örülve, rögtön a sáv felett nyitott a piac, majd mint a kő esett le a sáv aljáig, amely támaszként állta útját, bár folyamatosan alacsonyabb aljakat bökött. Később beindultak a vételek, és egy lendülettel, átlépve a sáv tetjét 5620-nál, rögtön a korábbi csúcsig emelkedett az árfolyam, mindezt úgy, hogy érdemi dolgok nem történtek a világban, sőt még a dollár is erősödött.





A kilátások tekintetében annyit el lehet mondani, hogy a rövid emelkedő trendet törte, így minimum konszolidácó elképzelhető, támasz a tegnapi alj, de inkább 5680 - 5640, ám ahogy jelenleg állnak a dolgok (most érkezett egy újabb rossz adat, na nem mintha ez bárkit is érdekelne), úgy néz ki ma megnézhetik a korábbi csúcsot. Véleményem szerint a mai nap hozhat nagyobb mozgásokat, csapkodást, hiszen hedge fundok évzárását ünnepeljük, ők pedig azt a temérdek pénzt, amit megkerestek, és most jutalomként a teljesítmény alapján szeretnének felvenni. Ergo, ha csak a mai napot nézem, akkor short nyitás 5715 alatt, zárás új csúcs esetén, de megjegyzendő, hogy mivel ez trenddel ellentétes irány, ezért 5730 felett már el kell gondolkodni annak zárásáról ... Sok sikert, kitartást mindenkinek

Nincsenek megjegyzések: