02 július 2009

Kitekintés, várakozás

Az elmúlt napokban is érezhető idegesség a piacokon szinte kézzel tapintható, mindezt persze forgalom nélkül, így a kivárás az amely a legjobban kifizetődőnek tűnik a jelen helyzetben. Mi azonban folyamatosan próbálkozunk belépni a piacra, ha azt technikailag indokoltnak tartjuk, hiszen manapság gyors és erős mozgásokkal indulnak meg az instrumentumok, nem nagyon hagyván lehetőséget azoknak, akik később szeretnének belépni.

Ezért is léptünk be ma az EURUSD és EURHUF piacára, az első esetében az 1.41-es szint elesése után (tegnapi sikertelen kitörés miatt, bár tudjuk hogy röviden még mindig emelkedő trendben mozog, ), a forintnál pedig 269,5-nál. Óvatosak vagyunk, stoppok közel, így ha mégsem kap megerősítést a várt irány akkor zárjuk a pzíciókat, mi most a nagyobb momentumokat várjuk illetve keressük az EURUSD esetén, 1.40 alatt nyitnánk a következő pozíciót, mely erős jelzés, továbbá egy kicsit felette, egy óvatosabb pozíciót az 1.4044-es szint törése esetén.

Véleményünk szerint a következő időkben egyre jobban felerősödhetnek a félelmek az inflációs nyomás illetve a gazdasági stagnálással kapcsolatban, így továbbra is indexek esését, a dollár erősödését várjuk. Ennek megfelelően keressük jelenleg a beszállási lehetőségeket, ám ha a piac azt kívánja nem hagyjuk elmenni az ellenkező irányban kinálkozó kedvező belépési pontokat illetve lehetőségeket sem.


Nincsenek megjegyzések: