13 július 2009

Devizában nyááááár van, alig fürdőruhában ...

Röviden, lényegében ez az a piac, ahol semmi nem történik azon kívül, hogy mindenki szeretne okosan nyilatkozni a dollárral kapcsolatban, így mi továbbra is csak apró tételekkel próbálunk belépni, legyen az bármelyik devizapár.

Tovább bontva a helyzetet sem lehet okosat írni, hiszen mindenki csak várja hogy elinduljon valamerre a piac, és végre komolyabb mozgásokra, trendre is fel lehessen kapaszkodni. Nézzük most egyenként.

EURUSD napi - a nagy semmi, gondolkodtam azon hogy kötögessem-e össze a sávon belüli csúcsokat, de azt gondolom maradnák a vízszintes vonalaknál, talán a sávot érdemes benne még jelölni, amiben egyelőre mozog. Ezek alapján távolról 1.4330 és az 1.3730 szintek a fontosak, közte lehet találni még pár értéket, de a nagy mozgás ezen szintek éttörése esetén várható, ám annyi érződik hogy sokáig már nem maradunk itt, egyre szűkebb a tér.

GBPUSD napi - Nos itt már "neccesebb" a helyzet, egyrészt ebben kereskedni csak kisebb összegekkel és nagyobb stop szintel lehetséges, ami jelzi hogy likviditásában nálam nem a kedvenc, ellenben ha valamiben nem hiszek akkor az az angol gazdaság és a font ereje. Ezért, és csak ezért keresünk benne beszállást, egyébként erre a párra sokkal inkább jellemző a nagy semmi jelző. Ha valami nagy öröm lenne a világban, és elmenne egészen 1,7-ig, akkor eladásra használnánk, lefelé támasz 1.598-on, rövddel alatta van a még emelkedő trend is. Alatta támasz 1.5719-en.
Megjegyzem közben hogy az ebben felvett pozició felét ma lezártuk, részletek hamarosan.
USDJPY napi - A lélektani 100-as szintet tesztelte vissza az árfolyam, onnan fordult lefelé, ma már 94 alatt kereskednek benne, így támasz a 87-es szint, amely erősebb, alatta egészen 80-ig eshet a kereszt árfolyama. Gyakorlatilag egy negatívabb időszak esetén itt is egy csökkenő ráfolyamra számítunk, pozíciót ebben mostanában nem kerestünk, várjuk a nagy mozgások lehetőségét.
Összefoglalva a helyzetet, az elmúlt időszak a részvénypiacok esetén hoztak nagyobb mozgásokat, devizában egyelőre nem volt nagy pozink, csak apróbb tételekben próbálkozunk, ám nagyot nem tévedek ha azt írom, hamarosan itt is eljön az igazság pillanata, de ha az nem is, a nagy mozgásoké mindenképp'.

Nincsenek megjegyzések: