28 június 2009

Német piac kivesézve

A hétvége sok pihenéssel, a mai nap pedig már sok gondolkodással és elemzéssel telt. A német piacot vettem jobban górcső alá, és több felbontásban minden irányból megpróbáltam kielemezni a jövő hétre vonatkozó további mozgási lehetőségeket.
Nem is szaporítom itt a bevezetőben tovább a szót, beszéljenek helyettem a grafikonok.
Kezdjük a legkisebb felbontással és haladjunk a nagyobb felé.


Dax órás

Egy meredek eső trendet mutatott be az index, majd a már korábban említett támaszok meg is fogták a zuhanást. Kioldalazott az esésből, elkezdett építeni egy rövid emelkedő trendet, majd a múlt hét második felében sávozásba váltott át a mozgás. Kettő komolyabb szintet tudnék kiemelni.
Az egyik a 4866 környéke ez a sávtető és egyben az ellenállási szint is. A másik a 4750 ami ebben a helyzetben sokkal fontosabb értéknek tartok, mivel ez egybeesik a sáv alsó szélével és a rövid emelkedő trendvonallal is.

A képlet egyszerű annak aki rövidre játszik. 4866 felett meg kell venni, mert akkor kitör a sávból az index és nem jó a short. Egy kitörés esetén 4930-4950 érték gyorsan elérhető!
4750 alatt el kell adni, mert letörte a sávot és a rövid emelkedő trendjét.

Amíg viszont a megemlített 2 érték között van, addig bármi lehet és a legésszerűbb ha senki semmit sem tesz míg ki nem lép belőle.

Megemlíteném még a 4670 körüli értéket, ami fontos szerepet játszat még a továbbiakban.
Más bontások kielemzésekor majd meglátjuk, hogy miért.



Figyeljünk a kitörés esetén elérhető célárat és azt is ha letörik, mert napos charton van egy formáció amiben mind a 2 rövid verzió komoly szerepet tölthet be!!


Dax 4 órás

Beesett az árfolyam, majd konszolidációba kezdett és gyönyörűen kirajzolt egy eső csatornát,
szépen kijelölve a csatorna tetejét és alját is. Ezzel tulajdonképpen megkönnyítette a dolgot, mert így pontosan lehet tudni, hogy hol kell stoppolni, vagy beszállni, illetve realizálni.
Ebben a bontásban is jól kivehető a rövid emelkedő trend, mint konszolidáció az esésben, de eddig teljesen jól mozog az eső csatornában.
4750 törése esetén elérhető lehet a csatorna alja ami kb. 4540 környéke.
Így meg is kaptuk a jó belépési pontokat, lehetséges célárakat, és azt is, hogy melyik az a szint ami felett már nem short a további irány. Ha kilép az árfolyam felfelé ebből az eső csatornából akkor le kell zárni az esetlegesen felvett eladási pozíciókat!



Dax napos

És akkor következzen az a chart ami feketén-fehéren megmutatja azt, hogy miért is fér bele órás chart alapján akár egy kitörés a szűk sávból, meg egy letörés is. Ha ez a formáció életbe lép akkor egy lesz a kimenetele mind a két esetben.
Lássuk a formációt:







Kulcsszint 4670!! Ez nyakvonal és egyben fibo támasz szint is. Ha ez elesik 500 pont mozgás van benne az indexben lefelé. Ez a verzió csak abban az esetben él ha nem megy 4950 felé egy rövid kitörés esetén az árfolyam és utána le is tudja törni a nyakvonal értéket. Aki ügyes az a törést már pozícióból, kellő távolságból figyelheti majd.
És akkor végezetül helyettesítsük be a fent kielemzett 2 chart alapján leírtakat és mindenki döntse el saját maga, hogy egybeesnek-e vagy sem!

Mindenkinek sok sikert és jó szelet!!
Stopp-loss mindenekfelett, fő a fegyelem!


Zárszóként itt egy hetes bontású chart.
Erre csak azt tudom írni, hogy no comment...... mindenki döntsön maga, hogy mi a helyzet!

Dax heti







Nincsenek megjegyzések: