23 június 2009

Egy kis áttekintés

Ahogy azt várni lehetett letörtek az indexek és lefelé indultak el a támaszok elestével.
Mai nap fontos lesz, ha megerősítést nyer a letörés, akkor bizony komoly hely van lefelé. A támaszok törésével egyenesen fontos szintekig estek az indexek. Ha nem a fibo szinteket vesszük csak támaszul, akkor ott ahol most tartózkodnak az indexek, több leszúrás és felszúrás van.
Nem is ragozom tovább a mondókámat, mert a chartok mindent elég világosan elmondanak helyettem is.


Dax

Emelkedő trend letörve, eső trend kialakítva, támasz (4751 ) letörve. Amiről fentebb írtam, itt lehet 4680 környékén egy támasz szint. Megpihenhet az árfolyam, de lefelé áll.
Támasz-ellenállások a charton.
Azért megjegyzésképpen megemlíteném, hogy az eddig emelkedésben vezető nagy papírokat is rendesen a helyükre tették. Arra figyeljünk ha kijönne az eső trendből akkor zárni kell azonnal a shortokat!





Dow Jones

Ugyan az elmondható mint a német társáról. A bejelölt karikában jól lehet látni, hogy a mozgóátlagok is eladást adtak. Egy napos charton ilyen kereszteződések után, általában 600-1000 pont körüli egy irányba tartó mozgás szokott lenni. Persze ezt még csak feltételes módban értve.
Ez is egy olyan szinten van, ahol sok a leszúrás-felszúrás.
Támasz ellenállások a charton.





Sp500

Ebben az indexben ahogy azt korábban is írtam pici csúzsás van. Ez is letört, de itt a felszúrások-leszúrások, illetve az első fibo szint még lejjebb van durván 2%-al index szinten. (872) környéke. Szintén eső trendben már, a többit a chartról le lehet olvasni.




Eurusd

Sokat nem lehet tévedni ha az ember ránéz a chartra. Emelkedő trend megtörve, eső trend kialakítva, ráadásul egy eső csatorna is kialakult ebben. Utóbbi napokban a csatorna felső tartományában tartózkodik az árfolyam, 1,3850-1,38 érték törésével, ami a korábbi fej-váll formáció nyakvonala, a csatorna alsó szélét célozhatja meg a mozgás, ami akár az 38,2% fibo szintig lenyomhatja az árfolyamot (1,3437 környéke).

Szépen elkezdett lefelé trendelni, a short beszállási pontokat érdemes keresni benne.
Ha viszont kilépne a csökkenő csatornából, akkor tovább már nem biztos, hogy short és komolyan kell értékelni a helyzetet és zárni az eladási pozíciókat.





Meglévő nyitott pozíciók:

Dax short még mindig tartva, és 4751 törésével ráépítve. Az átlagár 4969.
4550 érték közelében értékelni kell egyszer, hogy érdemes-e valamennyi profitot realizálni.

Eurusd short szintén tartva, 1,3850-1,38 szignifikáns törése esetén gondolkodunk újabb pozíciók felvételén. Átlagár 1,3941.

Eurhuf long tegnap este lezárva 280,40 értéknél. Elért nyereség 1,2% a teljes tőkére vetítve.

Jelenleg a nyitott pozíciókkal együtt és az eddig lezárt pozíciókkal, nyereségekkel és veszteségekkel a portfóliónk teljes tőkére számítva 16,3% pluszban áll!
(A margin kifeszítettségünk a nyitott pozíciókkal 16% tesz ki az össztőkére nézve.)


Sok sikert mindenkinek, stop loss-t minden körülmények között használni, és soha ne vegyünk a tőzsdén semmit sem biztosnak, mert bármikor a homlok egyenest ellenkezője is megtörténhet, nagyon rövid idő alatt!

Nincsenek megjegyzések: