11 július 2016

Mikor, ha nem most?

Annak idején úgy voltam vele, akkor kezdem újra, ha az SP500 indikálja azt nekem. Megtette. Jogos tehát magamnak a kérdés, hogy mikor kezdjem újra, ha nem most?

Kezdjünk hát neki. Ami fontos, továbbra sem foglalkozom a magyar piaccal, számomra illikvid, bennfentes, szánalom. Ettől még persze azt megjegyzem, a kezdetek óta van Plotinus részvényem, így ha ezzel kapcsolatosan írok is a jövőben, akkor ezt mindig ki fogom emelni, hiszen senkit sem szeretnék befolyásolni, a céghez önmagában semmilyen más közöm nincsen.

DAX
Kőkemény harcban a 9800-as szinttel, amely a következő ellenállás lesz. Továbbra is esőben, de ez nyilván az európai problémák miatt van, amely véleményem szerint nem fog a végletekig megmaradni, arra megoldást fognak találni. Kérdés csak az, hogy előbb lesz-e ez meg, vagy pukkan majd egyet az amerikai piac, de ezt ki tudhatja? Egy viszont azért várható, mínusz-os kamatkörnyezetben befektetésnek értéket ez fog hozni, pláne ha elkezdik önteni az eurókat a piacra.

Tehát én longban gondolkodom, a 9400-as szint nyitóval való áttörése óta. Vételi szint a 9800-as legyőzése esetén.
Stop-ot egyelőre nehéz megadni, mivel a 9400-as szint óta repül, de ha kimegy 9800 fölé, akkor 9700-at jelölném meg.


SP500
És akkor hát az új csúcs. Hogy ebből jön-e folytatás nem tudni, de számos alkalommal próbálta már legyőzni ezt a szintet, eddig sikertelenül, előbb-utóbb átviszi. Jelzem, pozícióból beszélek, azt hiszem így korrekt, bár érzelem nem fűz a pozíciómhoz. Vételt én 2131-en tettem, stop-om 2126-on, amely erősen agresszív. Ezzel kapcsolatosan megjegyezném, ha szükséges újra vissza fogom szállni a stop kiütése esetén egészen 2072-es szint eleséséig.


És még valami, ahol jelenleg pozícióm van, ez az USDJPY
Itt lényegében a retail befektetők 90%-a longban van, mivel a japán kormány számos alkalommal jelezte már, hogy 105 usdjpy alatt, az inflációs céljaik alatt ők bizony bevetnek majd ami lehet. És most itt járunk, így 2012 novembere óta most volt a legmagasabb a longra pozíciónált befektetők száma ebben az instrumentumban. Na igen, persze az is igaz, hogy ilyenkor szokott inkább tovább esni (vagy emelkedni, pl. SP500, ahol 80% fölött van/volt a short pozíciót tartók száma).


Most röviden ennyi, folytatás következik hamarosan.

3 megjegyzés:

efiksz írta...

Egy kis update, vétel #DAX-ban 9773-on, stop 9730, erősen spekulatívan.

efiksz írta...

volt nincs :)
meglátjuk a következő pont mi lesz

efiksz írta...

És újra 9800-on, 9757-es stop mellett