14 szeptember 2010

Sáv, sáv, sáv ,sá....

Jó lenne azt érzeni, hogy irányban vagyunk, ám ez közel sincsen így egyelőre. Amit továbbra is láthatunk, egy giga sáv, amelyből azért reméljük, egyszer kilépnek az indexek.

DAX index jelenleg emígyen' néz ki :


SP500 pedig így :



Továbbá az EURUSD pár is úgy gondolta, a tegnapi emelkedés után beáll a sorba, és sávozik egy kicsit.


Mindenki maga tudja, hogy merre és mikor nyitna, ebbe most nem is szeretnénk senkit sem befolyásolni, nekünk ma már csak minimális pozíciónk van így sáv teteje felé, de ha valakinek más érzései lennének, vagy csak most kezdene felvenni pozíciókat (mert neki ez a stratégiája), akkor az is éppúgy sikerre vezethet, mint bármely más :). Egy a lényeg csak, a stop loss használata.

2 megjegyzés:

Wb4XPr0 írta...

Jajj pedig milyen tök egyszerű a sáv-kereskedés: a tetején eladsz az alján veszel, nem?:) Komolyra fordítva a szót, ez az időszak engem kinyír... nem akarok dicsekedni, de az utóbbi két hétben a pozícióim két harmada veszteséget hozott.Lehet téli álmot kéne aludnom amíg ez a szarakodás folyik:D

efiksz írta...

No igen, az elmélet mindig annyira egyszerű :). Sajnos nálunk is az a helyzet, hogy csak negyed max. fél pozik jönnek ki, közte szerintem a felel bukó (a próbálkozás időszakában), így ilyenkor már csak az a kérdés, hogy mekkora a veszteséged a bukó pozikon, és mennyi a nyerő a nyereségesen. Ha ez kordában van tartva, és túléled ezt az időszakot, akkor máris jöhet a komolyabb összeg a számládra :). Egy szó mint száz, jönni fog a szebb időszak :)