26 augusztus 2010

Valami azért van - korrekció

Ami számunkra érdekes volt, az a rossz adatra adott reakció. Tulajdonképpen a három napja tartó esés után egy leöntés volt, elérte a DAX a szintünket, így itt már azt éreztük, hogy jöhet egy korrekció. Mint később kiderült ezt alátámasztotta a reakció is, hiszen erőteljesen elkezdték venni ezen szint környékén. Véleményünk szerint 5960 - 6000 környékére jöhet fel elsőre, ám azt nem felejtettük el, hogy ez még mindig eső, ezért óvatosan kezeljük ezeket a pozíciókat, inkább egy esetleges short beszállást keresünk.

Devizákban is hasonló volt a helyzet, itt 1.261-nél éreztük, hogy ez nem megy tovább, ám mégis csak 1.2635 felett zártunk. Ennek oka csak a technikában és stratégiában keresendő, hiszen ott jelezett a rendszer, hogy ennek annyi :). Most 1.2730 - 1.2735 felett talán inkább longot nyitnánk, de legalábbis azt ajánljuk, hogy akinek shortja van, az ott már gondolkodjon el rajta. B verzióban itt rá lehet adni, aztán szoros stop melett fordítani, de ez annyira nem ajánlott azoknak, akik nem ismerik ezt a devizát.

USDJPY tartja magát 85 környékén, ennek oka továbbra is az intervenciós spekulációk, ma lesz egy ülés a japán kormány részéről, még az is elképzelhető, hogy szóba fog kerülni a yen ereje. Érdemes figyelni, van benne egy szép eső trend is, amelyet megtörhet, ezzel a délután még megpróbálok érdemben foglalkozni, ha a piacok is engedik.

Aranyról pedig annyit, amit Teufel barátunk írt pár napja ...

megj: átvitte az eurusd páros a fenti szintet, belevettünk, majd el is adtuk kis veszteségben. Ez egyelőre még nem az a kitörés, habár az eső trendjéből kijött. Most kivárunk ebben az instrumentumban.
megj2: 1.272-ig jött vissza, ez egy apró támasz, tehát ha innen kimegy újra új csúcsra, akkor ez már egy jó stop szint.
megj3: eljött a pillanat amikor pár nap után semmilyen pozink nincsen. Kicsit mozgalmas napok voltak, és még lehet, hogy lesznek is, de azért egy kis pihi már jól jön :).

Nincsenek megjegyzések: