27 április 2010

Már csak 3%-ra az új csúcstól

Igaz, csak lokálisan igaz ez a tény, de hogy sikeül-e legyőznie a ritka levegőt a (most elárulom) Nasdaq indexnek, azt még a jövő rejtegeti előlünk.

Az elmúlt hónapokban, évben másról nem lehetett csak hallani, hogy ez a medvepiaci rally még eltarthat egy ideig, aztán már jöttek is a hírek a gazdaság felépüléséről. Jelenelg ott tartunk, hogy a vállaltoknak annyira jól sikerült levágniuk a költségeiket (persze csak a jól működő, hatékony vállalatokról beszélek), hogy minden korábbi szintet megközelíti már a profit. Márpedig, ha csak ezt nézzük, akkor a részvénypiacokon már régen el lehetne felejteni a medvét.

Másik oldalon azonban ott áll az a tény, hogy hihetetlen izgalmak zajlanak az Állmcsőd 1-ben is. A görög hozamok naponta állítanak be új "pályacsúcsokat", és jönnek bizony szépen fel a portugálok és spanyolok is fej-fej mellett. Közben ha jól látom a safety car is a pályán van ... Pillanat, ha jól tudom, és miért ne tudnám hiszen a fülembe súgták (búgták :)), a régi vezető ukránok az előző körben ütköztek egy szépet, de nem kell aggódni, vissza tudtak jönni. Kíváncsian várom a következő körökben milyen új fejleményekkel találkozhatunk még, hiszen titkos sajtó értesülések szerint a CDS felfüggesztéseket is viszgálják. Hajrá, mert fogy a kólám és sültkrumplim ...

Nincsenek megjegyzések: