01 március 2010

Nem bírnak esni a piacok sem ?

Míg amerikában folyamatos a konszolidáció, és képesek tartani magukat a piacok, addig európában naponta változtatják elképzeléseiket az aktívan kereskedők.
Mivel az emelkedő trend már csak a múlt, ezért megpróbálunk kiindulni abból, hogy sávozunk, így sok teendő egyelőre nincsen. A s&p500 index 1115 felett nézne ki "jól", így vételben ezt a szintet érdemes kivárni.

A Daxban már jobban látható és érezhető a sáv, hiszen itt egy nagyobb robbanás után általában a lecsorgás a jellemző, miközben pár nap eltelik. Lényegében itt sem sietném el a dolgokat, akinek víziója van az nyilván már érdekelt valamelyik irányban, ám a technikai jelzést majd csak 5740 - 5750 felett kaphatnánk.


Amennyiben a piaci hangulatot szeretném felmérni, akkor sem lenne könnyebb feladatom, hiszen egyrészt újra előtérbe kerültek a "felfelé van kisebb ellenállás" ill. "nem bírunk esni" és társai mondatok, másfelől azonban annyit érezni, hogy hiába jönnek a rossz adatok, profit warningok, az erős momentum nincsen meg lefelé. Reméljük, hamarosan elindulunk.

11 megjegyzés:

Határpont írta...

alapvetö volt hogy long lesz már nincs beszállo longra két hete long van

Határpont írta...

miert akar mindenki shortolni oriasi hiba egyébként a magyarok többsége nem tud longolni ezért 1000 1 ember aki pluszoss

efiksz írta...

hűha, elvesztettem a fonalat :), mert nem nagyon olvastam olyan mondatot, vagy akár csak mondat részletet, amely a short irányába mutatna. Vagy csak általános esetre írtad ?

Másfelől ha long van két hete, akkor Te milyen technikai jelzésre vetted akkor meg? csak kíváncsi vagyok :)

Határpont írta...

egyértelmü volt ezt nem tanitják m.o arra taniotanak hogy veszisd el a pénzedet dow9970 spi1050 stb akkor mikor kereskedsz?

Határpont írta...

macd többi hülyeség egyébként dax sávba is lehet 5500 5700 között

Névtelen írta...

szerintem egy idő után mindenki megtalálja a saját vérmérsékletének leginkább megfelelő stratégiát, és azok szerint kereskedik. Nyilván, aki a "hogyan veszítsed el a pénzed" alapján kereskedik, annak nem is lesz stratégiája ... Véleményem szerint a 200 napos volt spekulatív vételnek jó, de ha akkor nem vettél, akkor a következő jelzés a sávból kitörés lesz. Azzal pedig, hogy nincsen már long beszálló, egyáltalán nem értek egyet !

Határpont írta...

ha itt longolsz akkor ugyis kiszednek napon belül érdemes szintek között 1115-1130 itt az a baj nagy a stop akár 1100 visszanyomhatják több éves tapasztalat kell a tözsdehez és sok pénz hhogy bird a veszteségeidet az elején potolni

Névtelen írta...

nem mondtam h itt longolnek, hiszen technikailag nem kaptam jelzest. Ha kitorest veszek meg, akkor biztosan nem lesz akkora a stop, mint irtad. Kockázatkezelés szempontjából itt shortolni kellene, közelebb a stop ;)

Határpont írta...

nem értem milyen technikárol beszéltek amivel dolgozol tul késön ad beszállot technikailag 2 hete long van

efiksz írta...

akkor én most kíváncsi lennék arra, hogy jelenleg mi a stop szinted, mert feltételezem poziban vagy.

Határpont írta...

ja még minuszba most hogy emlékeztettél rá feltolom 0 ba