02 február 2010

A piac, és ami mögötte van

Az elmúlt napokban megpihent a német index, sávozott tovább, sőt még a szuper amerikai GDP is csak rövid távon hozott több vevőt a piacra. Ugyan ez volt a helyzet a tegnapi nap folyamán is, ám azon a tényen, hogy a piacon nincsen rövid irány, csak a sávozás ill. pihenő, nem tudott változtatni.
Rövid távon, mint ahogyan az látható a grafikonon, semmi nem változott, shortok zárása (akinek még megvan), legkésőbb 5720 felett is ajánlott, de még így is csak egy 5850-es korrkeció érhető el.

A piac egyéb szegmenseiben sem látható lényegi javulás, amerikában is csak a bika szenvedését, talán az utolsó rúgásait látjuk már egy ideje, olaj ára is vissza-vissza rúg, a többi nyersanyaghoz hasonlóan, de az erő egyelőre távol maradt innen is.

Makró szinten a problémák nem múlnak, görög story, kínai hősködés, német üzengetés, amerikai „reformok”, gyengülő euró, növekvő optimizmus.
... bár a megjelenő adatok a paradicsom elérkeztét mutatják, azért arra ne vegyünk mérget, hogy mindezek mögött valós, fenntartható emelkedés van.
A tovább tartó dollár erősödés, avagy a görög betegségnek köszönhető, euró gyengülés a végéhez közeledhet rövid távon, erős támasz található 1.375-nél, ami egy rövid oldalazás, vagy átmeneti dollár gyengülést hozhat újra.


Ma újra pending home sales amerikából, a múlt havi -16%-hoz képest, emelkedést várnak. Hát hajrá !

Nincsenek megjegyzések: