01 november 2009

Merre tovább Mr. Carry trade ?

Fél napos hősködés után, amit fűtött egy szuperszonikus amerikai GDP adat is, újra a csütörtöki támaszokat nézegethetjük, csak most egy kicsit másként.

Az elmúlt két napban volt bőven mozgás újra, a két korrekciós szint között, így mára újra azon
kaptam magamat, hogy keresem a komolyabb korrekciós lehetőségeket és az azokhoz tartozó
szinteket.

Továbbra is fontos leírnom, hogy most eltekintenék a dollár fundamentumaitól illetve az elmúlt hónapokban, hetekben megjelent írásoktól, miszerint nincsen messze már a dollár teljes összeomlása, hiszen egyrészt nem hiszek benne, ami persze magánügyem, másrészt technikailag próbálom kitalálni, mit hozhat a jövő, remélvén, hogy a sok beszéd nem hat majd rám mint egy fa, amelytől "elfelejteném" látni az erdőt.

Tehát technikai szemüvegen keresztül nézve a helyzetet, semmi nem történt még mindig, hiszen ahogyan az a hosszabb távú trenden is jól látszik, az emelkedő trend még mindig tart, kérdés csak az, meddig. Két fontos szintet érdeme kiemelni, az első az emelkedő trend, amely jelenleg 1.461 körül található, továbbá a második, előző korrekciós szintet, 1.446 - 1.448 közt. Itt hivatott eldönteni a közeli jövő kérdéskörét a dollár.

Rövidebb távon, a csütörtöki aljak nem estek még el, így maradnak az elmúlt napok fontos szintjei, amelyek felfelé az 1.4860, lefelé pedig 1.468. Amelyik irányba kilépne, abban egy nagyobb mozgás indulhat el (a szerda-csütörtök-péntek is az volt már), így long esetén az 1.498 lehet a komolyabb megálló, lefelé pedig a fent is említett, 1.45 körüli szintek.


Érzésem szerint hétfőn sem fogunk unatkozni, a piacok tekintetében is hasonló, nagy csatára érdemes felkészülni.

Nincsenek megjegyzések: