21 október 2009

Jelentések és a nagy semmi

Tart a jelentés szezon amerikában, csupa meglepetés minden szinten. Egyik oldalról a vártnál jobb eredmények miatt, a másik oldalról pedig azért, mert zuhanó de legjobb esetben stagnáló árbevételek mellett (kivéve a "trendi" Apple-t), alig megpattanó gazadasági adatok árnyékában, van még emelkedés felfelé.

A s&p500 kicsit lassított a korábbi napok kitörése és emelkedése után, folyamatosan törögeti a rövidebb trandvonalakat (ezt csak azért írom, mert van aki ezeket szereti :) ), én maradnék annál, hogy egyelőre folyamatosan magasabb csúcsokat ill. aljakat látunk, így a trend még tart, 1080 alatt érdemes nyitni és figyelni, de az is csak egy rövidebb esésre lehet jó egyelőre.

A dollár piacán is hasonló a helyzet, tegnap volt egy kis erősödés ugyan, de lényegi változás itt sem látható. Ma reggel tesztelgeti vissza a letörési szinteket, lefelé 1.488 a kritikus, felfelé a korábbi csúcs. Egy szó mint száz, semmi változás.


Nyitott pozikat tartjuk, ilyen az olaj és az arany, a többit zártuk, ezeke fel fogom tenni a napokban, ha az élet is így akarja ;).

Nincsenek megjegyzések: