21 október 2009

1.5 felett az euró

Eljött a pillanat, és nincsen messze a következő sem, ha minden így halad tovább, igaz akkor hiába várjuk az esést. Ma, helyi idő szerint 13:40-kor a pár átlépte a lélektani szintet, így megcélozta a következő, 1.528-as ellenállást. Amennyiben ez sem fogja meg az emelkedést, abban az esetben új csúcsra mehet az árfolyam.

Ahogyan az látható a charton, egy ékből reppent ki az árfolyam (vettünk 1.50-en), így technikailag megadta a jelet a következő beszállásra. Távolabbi céljaink közt szerepel kitartani az első ellenállásig, figyelembe véve, hogy a kitérés elestével lezárjuk a pozíciónkat 1.4875-ön, ahol stoppunk van jelenleg. A grafikonon látható agresszív stop címmel láttam el ezt a pontot, aki hosszabban, nagyobb teret adva játszotta meg a kitörést, annak az 1.49 eleste lenne probléma. Továbbá vázoltam a rövidebb charton egy esetleges short beszállót is (megjegyzem, agresszív beszállás lehetne az 1.498 elesése is), annak, akinek már nagyon unalmas az állandó dollár gyengülés is.

Hazai piacon is várható a dollár további gyengülése a forinttal szemben, illetve érdemes figyelni az euró 264-es elesésére is, innen technikai alapon további erősödés jöhetne, mint azzal már korábban foglalkoztunk is.

További nagy mozgásokat mindenkinek, és most már tényleg berakom a korábbi kötéseket (kicsit kevés az időm, bevallom), de ami lényeg, tartjuk meglévő arany és olaj longunkat.

Nincsenek megjegyzések: