06 július 2009

Heti összefoglaló és ajánló

Mit is mondjak....... Fej-Váll minden szinten, minden indexben. De ahogy az tőlem szokás a Dax került jobban tanulmányozásra. Hiába akárhogy is büntetett egy időben ez az én terepem. Na elég az érzelmeskedésből lássuk a chartokat.

Dax órás

Pénteken már látni lehetett és szinte biztos volt, hogy nem fogja tudni letörni az index a 4670-et ami a nagy fej-váll nyakvonala. Usa nélkül úgy néz, ki hogy csak nagyon ritkán képes önálló életet élni az index.
4670-nél 2 lehetőség maradt:

1. megvesszük a támaszt szigorúan stoppolunk alatta és várjuk a pattanást. Erre azért is lehet valamennyi esély, mert az indikátorok kissé túladottságot mutatnak. Nem vészes de érdemes szem előtt tartani. Ha többszöri próbálkozásra sem tudja napközben letörni az index a 4670-et akkor 4750 minimum benne van felfelé.

2. 4670 alatt beadjuk stop ugyanolyan szigorúan felfelé 4750 felett berakni és várni a momentum bejövetelét ami szerintem fog is jönni menetrend szerint.

Emelkedő trend megtörve folytatást várjuk. 4670 alatt az első kisebb megálló 4530 környéke.
Azért a shortnak van nagyobb esélye de nagyon óvatosan bánjunk vele, mert benne lehet egy visszarántás is!


4670 alatt mi belépünk eladási pozícióba.

Dax 4 órás

Már itt is szépen kivehető a fej-váll. Nyakvonal a kritikus szint. Vagy pattan vagy törik!


Dax napi

Berajzoltam a távolabbi célárat ez persze nem teljesen pontos de a szemléltetés szempontjából megfelelő, hogy körülbelül mekkora mozgás is várható. A pontos érték valahol 4150-4050 között lesz.

Egy nap optimizmussal teljesen kitölthető lesz a jobb váll.
De a közép trend nem téma, sem a hosszú.
És ha jobban megnézzük a chartot, akkor látjuk azt ami nagyon fontos , hogy a mozgóátlagok újra eladást adtak rövid vételi jelt és tiszavirág emelkedést követően!



Dax heti

Eső trendben és a megfelelő szintről visszafordítva. Többet nem is mondok. Csak még annyit, hogy sokan már új long trendről beszélnek, de én ilyen kijelentésekkel roppant óvatosan bánnék még!
Van egy lehetséges forgatókönyvem de azt a későbbiekben adom közkincsé! :)



Rövidre bármelyik irány megjátszható, de úgy gondolom, hogy közép és hosszabb távon azért még mindíg lefelé áll a történet.

Sok sikert, jó szelet és még több profitot!
Stop-Loss!!

Nincsenek megjegyzések: